2016. március 27., vasárnap

én így csinálom - virágeső manikűr

Ma egy kicsit trükköztem a nyomdamatricák elkészítésénél, így gondoltam, nektek is megmutatom a manikűr elkészítésének minden lépését. :)

A nyomdamatrica elkészítésének lépéseit nem írtam le részletesen, mivel erről egy külön posztot raktam ki előzőleg, így aki a matrica elkészítésének lépéseire és a matricézés trükkjeire kíváncsi, lessen be ide. :)


A virágos minta egy teljes körmös minta részlete, hogy hogyan értem el ezt a virágeső hatást, már mutatom is lépésenként.Először is következik az alapszín kiválasztása és felkenése, az alapszín teljes megszáradása után javaslom a matrica feltételét.


A mintát felvesszük a nyomdázóra.A felesleges virágos részeket egy vékony ecsettel és lemosóval eltávolítjuk a nyomdafejről. :)
Igen, ez itt a fő trükk. :)A virágokat kifestjük egy pontozóval és a kiválasztott színekkel.A matricát egy réteg nem gyorsan száradó vagy gyorsszárító lakkal fedjük.


Felhelyezzük a matricát a körmünkre.


Körbetakarítjuk, fedőlakkozunk és kész is vagyunk.
5 megjegyzés:

 1. Annyira szép! Szuper alap a RDL holoja :)

  VálaszTörlés
 2. Bakker, ez az alaplakk! :) Eszméletlen!

  Nagyon hasznos poszt volt, bevallom, fogalmam sem volt róla, hogy kerül le a felesleges mintarészlet a párnáról! :D :D

  VálaszTörlés
 3. Szia megkérdezhetem matrica "gyártáshoz" miért nem a moyra padot használod? Épp készülnék venni egyet direkt ilyen célra de ha nem jó akkor lemondok róla :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A moyra pad tökéletes de én már eladtam sajátom, mert nem fér el sehol, ezért matricázok nyomdapárnán :)

   Törlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.