2016. május 23., hétfő

Random inspiráció

Aki követ itt vagy ott tudja jól, hogy naponta egyszer szoktam lakkozni, de ha kedvem és időm van akkor van, hogy napi több mani is készül. Vannak termékenyebb és vannak döcögősebb időszakok.



Legtöbbször már előre tudom, mit szeretnék alkotni, de vannak olyan napok, amikor egy sima festésen kívül más nem jut eszembe és valahogy a színeket sem tudom variálni.

A legtöbb ötletet ilyenkor a Pinterest és az Instagram segítségével gyűjtöm, de vannak olyan esetek, amikor nem körmömről, hanem mások képeiről, egy sminkről, párnáról, mobiltokról inspirálódok.
Vicces, nagyon szórakoztató és általában eredményes szokott lenni az ilyen lakkozásom.

Ennek a posztnak nincs különösebb célja, csak szeretném nektek megmutatni, hogy mennyi szín, minta, forma, mennyi-mennyi csodás kompozíció van mindenfele és azok milyen jól átültethetők egy nail art keretei közé.


Ez a márványos dupla nyomdás manikűrt a jobb oldali nagyon szép és hangulatos Zenzero kép ihlette. Nagyon megtetszett rajta a medál, valamint a kék karkötő is, innen jött az ötlet, hogy a fehér alapon fekete és ezüst márványos körmeim mellé egy kis kéket is csempésszek. 
A fehér alaplakk a Lora lakkja, a kék csoda a Barry M Blue Grape amire duplán nyomdáztam a Moyra ezüst holo és fekete Lora valamint a mesés Pet'la Plate Terra lemez segítségével.


Ehhez a lakkozáshoz a jobb kép adott ötletet, imádom a színeket és a mintákat, a legkedvencebb lakkozásaim mind ilyen mix and match párosítások szüleményei. Mivel a készletemben nem voltak megfelelő lakkok, így kikevertem a színeket, mind sűrű és jól pigmentált egy réteges, nyomdázásra is alkalmas lakk lett.
A virágokat egy kis ecsettel festettem a nyomdázáshoz, pedig a Born Pretty Store BPL004-es lemezét használtam. A képet amúgy Orsi osztotta meg velem, amiért nagyon hálás vagyok, köszönöm az inspirációt. :)


Párnák, csodás párnák, isteni színekkel és mintákkal, ki ne kívánna ilyet a körmére? :D Én sem nyugodhattam addig, amíg össze nem válogattam a megfelelő színeket és mintákat és meg nem alkottam a párnához passzoló lakkozásom.
A manihoz a Barry M Guava, ILNP Harbour Island, Moyra Barna nyomdalakk, Petla Curls és The perfect one voltak a segítségemre. Az inspirációs kép szintén Orsitól származik, nagyon köszönöm a sok ötletet. :)


Úgy érzem, nincs számomra inspirálóbb, mint egy ízléses szoba vagy egy helyes párna, nagyon tetszenek az ilyenek, nem tudom megállni ilyenkor a passzoló lakkozást.
A manihoz szintén saját frankeneket és a barna Moyra nyomdalakkot használtam, a nyomdázáshoz pár HEHE és Qgirl lemez mintáit válogattam össze. Nincs is jobb, mint a játék a színekkel és a mintákkal, a kedvencem. :D


Úgy látszik a virágok és párnák a kedvenceim, ennél a maninál Ági jobb oldali képe adott löketet. Alapnak felkentem egy fekete lakkot és a Cirque pötyikés Astra névre hallgató csodalakkját,majd nyomdáztam és pöttyöztem. A virágokat innen-onnan szedtem össze, kifestettem és nyomdamatricaként raktam a körmömre. :)


Mikor megláttam a jobb oldali képet az insta feedemben Annánál már rögtön éreztem, hogy nekem ezek a minták és színek kellenek a körömre. 
Gyorsan elő is szedtem a bézs nyomdalakkom, a Maxfactor Marshmallow árnyalatát és a BM-S162 és BPL004, festettem nyomdáztam és voilá. A körmömre formáltam a jobb kis képet és nagyon boldog vagyok vele. :)


Azt hiszem, pár hónappal ezelőtt ez volt az első alkalom, hogy ennyire random inspiráció jött szembe velem, amit végül a körmeimre álmodtam. Azóta nagyon megszerettem ezt a fajta lakkozást, mert így nincs olyan, hogy nincs ötletem.

Megihlet egy smink, egy párna, egy falfestés, egy bármi és ez olyan kreatív teret mégis biztonságot ad az embernek, amit mindenkinek ki kell próbálni, egyszerűen IMÁDOM ezeket a lakkozásokat. :)

3 megjegyzés:

  1. A kedvenceim most ezek a szépséges manikűrök, bámulatra méltó mindegyik!
    Én is nagyon szeretek képek alapján inspirálódni, vagy az életben közvetlenül látott élmények alapján.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon tetszenek a manikűrjeid, különösen az, hogy bátran használod a mintákat, színeket :) teljesen megértem az inspirációs kattanásod, mert ilyenem nekem is van :D legutóbb egy doki ajándéktáskájának a mintája fogott meg, kértem, hagy fényképezzem le. Kérdezi, miért? Mondom neki csak úgy :D Mondja ő: csak nem köröm minta lesz? De igen, feleltem :))

    VálaszTörlés
  3. Így én is szeretek inpirálódni. Sajnos az utóbbi hónapokban nagyon durván háttérbe szorult, pedig gépen is van egy külön mappám olyan képekkel, amik beindították már a fantáziámat manikűr-ügyben.
    Nekem az első kék-barna párnás és az utolsó manid a kedvencem. :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.