2016. május 28., szombat

#teszt óriás átlátszó nyomdázó teszt

A múltkori nyomdapárnás posztom óta érkeztek újabb darabok is ebay-ről, így ma következzen egy másik óriás nyomdapárna teszt, ahol az átlátszó nyomdázókat mutatom be.

Minden párnához a Pet'la Curls lemezt és a fekete Lora lakkot használtam, így minden párna hasonló tesztelésnek lett alávetve.

Először is szeretném elmondani, hogy most a keménységükről külön nem írok, minden párna kellően puha, alkalmas a teljes körmös nyomdázáshoz (a körömbelenyomós módszerrel), természetesen a nagyobb párnák kicsit puhábbnak tűnnek, mert a nagyobb felület miatt rugalmasabbak. 




Rögtön a kedvencemmel kezdenék, a párna hatalmas, rugalmas és jól át lehet látni rajta és van hozzá egy védőkupak, ami az átlátszó nyomdázók esetében különösen fontos. A tartó egy kék fém henger, amibe remekül illeszkedik a párna, nem mozog, nem esik ki. Nem árnyékolja le nagyon a henger, zavartalanul tud vele célozni az ember.
A nyomdázás tökéletes vele, elsőre felvette a mintát, minden probléma nélkül. Nekem ez az egyik nagy kedvencem, mert igen, még lesz több is. :)



Ez a nyomdázó már az előző posztban is szerepelt, a véleményem azóta is változatlan, könnyű és szép vele nyomdázni EGYSZER, de egy használat után becsúszik és elmozdul a párna, egyszerűen nem tartja semmi a helyén. Jól át lehet látni rajta és kupakja is van, de iszonyat kényelmetlen és körülményes a használata. :(




Dóra után szabadon az előző volt a hordós nyomdázó, ez pedig a nem hordós szűkülő tartójú, ami mindent tud, amit a ketteske és még a párna sem mozog. Igaz a tartó oldalt homályos, de a vége teljesen kristálytiszta, így könnyű vele jól célozni. Az egyes után ő a másik nagyon-nagy kedvencem, plusz pont, hogy ennek is van kupakja.



Haha, a kedvencem, ami a designt illeti, egyszerűen zseniális, hogy valaki képes volt átlátszó párnát egy fém tartóba rakni (én meg képes voltam megrendelni... :D). A párna mennyei, remekül tud nyomdázni, nem csúszkál a tartóban, csak éppen NEM LÁTNI ÁT A FÉM TARTÓN... :D Ettől függetlenül nagyon jó vételnek tartom, mert a nyomdázási képessége meggyőző.




Kicsi szögletes nyomdázó, kicsit taknyos fejjel és sajnos kupak nélkül. Ügyes a kicsike, de a kialakítása miatt magán a tartó testen elég nehézkesen lehet átlátni. Egynek elmegy, de nem igazán nyerő a precíziós nyomdázáshoz. :)



Semmi extra, átlagos kinézetű és teljesítményű ez a nyomdázó. A tartó nem túl praktikus, de a feje jól működik, így egy cellux tartójába helyezve jó szolgálatot tehet. :)

7. sötétkék átlátszó nyomdázó


Már az előző posztban és most is elégedett vagyok vele, jó  párna, kellően átlátszó a tartó és a nyomdázás is egész ügyes. 



Ez volt a második átlátszó és az első kupakos nyomdázóm. Szeretem és ajánlom is mindenkinek, de sajnos arra fel kell készülni, hogy a tartó nagyon érzékeny, egy kis aceton és lakklemosó elég ahhoz, hogy teljesen homályos legyen az egész. Utazáshoz nagyon praktikus a kupak miatt és mellesleg érzelmi okokból még mindig sokat veszem elő ezt a párnát. Azért mégis ez volt az első teljesen átlátszó nyomdázóm. :)



A paraméterei hasonlóak, mint a sötétkék elődjének, nem rossz, de láttunk már ilyet. De az tény, hogy a színe valami isteni :D



Az első és a legkedvencebb nyomdázóm, a lila tartót nem használom, hanem egy celluxtartóba tuszmákoltam a párnát, így látom is mit csinálok és a nyomdázás is tökéletes. De tényleg, TÖKÉLETES, nézzétek csak meg a képet is *.*


Az átlátszó nyomdázókról pár szó
  • nem szabad acetonos lemosóval tisztítani őket
  • legjobb, ha celluxot, vagy szöszleszedő hengert használ az ember a párna takarításához
  • Amennyiben nem veszi fel a mintát, érdemes áttörölni acetonmentes lemosóval vagy érdemes szappanos vízben megmosni a fejet.
Remélem tetszett és hasznos volt ez az újabb nyomdapárnát teszt. :)

Most pedig jöjjön egy kis meglepetés, mivel az ötös és hatos nyomdázóból kettőt-kettőt rendeltem, így két szerencsés kommentelő között kisorsolom a párnát és egy-egy Moyra nyomdalakkot.
A nyereményjáték június 19-ig tart, a részvételhez, csak egy kommentelés szükséges, aki nem tud kommentelni írjon nekem a nemesfalvi.adel@gmail.com címre egy e-mailt, aminek NYEREMÉNYJÁTÉK legyen a tárgya. :)
*csak magyarországi címre postázok*

Köszönöm és nyerésre illetve nyomdázásra fel! :D



22 megjegyzés:

  1. Szuper összehasonlító poszt! :) Köszönjük a játékot is!

    VálaszTörlés
  2. Azon a fémen jót röhögtem:D A hármas meg megpróbálom levadászni ebayről. Tényleg, az előző ilyen poszotdban volt egy szögletes rózsaszín nyomdázó, amihez nem tudtál linket, azt azóta sikerült szerezni? (nyinails vagyok amúgy:))

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jó kis posztot írtál megint! :) Jó lenne nyerni is, mert hát nyomdázóból sosincs elég :D Köszi a játékot!!

    VálaszTörlés
  4. nagyon szuper kis bejegyzés lett :) én is szeretem az átlátszós nyomdapárnát, bár egyenlőre csak egyel rendelkezem :) de úton van egy amit még te linkeltél egy ebayes csopiba :) kis tartókás kupakkal :) szóval nem olyan nagy tartója van mint pl a készletemben lévő lilának meg társainak :) köszi a játékot is :)

    VálaszTörlés
  5. oké, a nyereményjáték nagyon figyelmes bónusz a kommentért, de egyébként is: mi az a celluxtartó? :D nekem csak celluxtépőm van, dehát abból nekem nem lesz tartó. lehet, hogy írtad valahol (félvak mókus vagyok), de a másik nyomdapárnás bejegyzésben sem találom... arra tippelek, hogy az a fehér bizé a képen, de nem tudom kivenni, mi akar lenni. az én átlátszó párnám tökéletes, egyedül az zavar, hogy hosszú a tartója, hátha ez kiküszöbölné a problémám :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A műanyag karika amire a cellux vab tekerve :) abba pont belefér a párna és megoldás a problémára ;)

      Törlés
    2. basszus, és tényleg :D ez egyszerűen zseni, köszönöm :D

      Törlés
  6. Nahát...szuper teszt. Nekem a sima átlátszó van meg, de mindig a klasszik fekete nyomdázómhoz térek vissza. Van egy-két darab, ami meggyőzőtt a bővítésről:).

    VálaszTörlés
  7. Szuper kis összefoglalót írtál :) Így tapasztalatlanul is sokat megtudtam a nyomda fejekről. Ráadásul nagyon örülnék ha én lennék az egyik szerencsés a nyereményjáték keretében mert tervezek nyomdalemezeket és lakkokat venni csak eddig nem mertem belevágni. :)

    VálaszTörlés
  8. Nagyon szeretem ezeket a posztokat, így mégis könnyebb a választás :) Nekem BPS nyomdázóm van átlátszóból, semmi problémám vele, annyi, hogy valóban árnyékol, de nekem eddig ez nem tűnt fel, de most hogy mondod.. :DD köszönjük a játékot, jó lenne még más nyomdákat is kipróbálni :)

    VálaszTörlés
  9. Szia! :) remek poszt lett, a celluxos ötlet nagyon jó, csak még nincs átlátszó párnám kipróbálni, ha érted, mire gondolok :p :)

    VálaszTörlés
  10. Hát most elgondolkoztam a Moyráson... :)

    VálaszTörlés
  11. Szuper poszt! :) Nekem BPSről van meg hasonló lila, mint a moyrás, de én nem minden mintát tudok vele felvenni. :(

    VálaszTörlés
  12. Szuper bejegyzés! A celluxos tartóba behelyezésről tőled hallottam először, és zseniális ötlet! :)
    Én a Moyrától vettem a lila tokos és a full átlátszó tokos stemplimet, ez utóbbi még tesztelésre vár, de nagy reményeket fűzök hozzá. A lila tokos nem adta magát könnyen, de azóta már összeszoktunk.

    VálaszTörlés
  13. Koszi a postot, tanulsagos volt. Neked koszonhetoen en is rendeltem egy kupakos atlatszo nyomdaparnat es teljesen elegedett vagyok vele :)

    VálaszTörlés
  14. Nekem a lila tartós van meg. Igazánból mindegy is lenne,higy miben van mert nem igazán szoktam át nézni rajta,de akkor lehet,hogy azért nem is tudok nem túl jó a tartója. Jelenleg én felbuffereltem és így még tökéletesebb. Gondolkodtam én is a kis kupakoson,de még nem rendeltem meg,pedig sok jót olvastam róla. Jó volt a poszt így már még több bártorságom lesz a megvételéhez :)

    VálaszTörlés
  15. Nagyon jó, ez az összehasonlítós poszt. :) A fém tartóson én is röhögtem egy jót. :D

    VálaszTörlés
  16. Köszi a posztot, nagyon jól jött ;) nekem is olyan van most, ami neked volt az első, de én is tervezek egy újat, a változatosság kedvéért

    VálaszTörlés
  17. Köszönöm a lehetőséget :) az elozo poszt hatására rendeltem meg a sötétkéket :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.