2016. február 12., péntek

Sheer tint lakkozás - én így csinálom


Aki félig-meddig követi a napi lakkozásaimat, tudja jól, hogy a sheer tint alkalmazása nagy kedvencem lett, főleg azóta, hogy megkaptam a Kaleidoscope aquarelle tints összes árnyalatát. Már írtam róluk külön is, de jöjjön egy poszt a használatukról.


A bemutatót, most nem a körmeimen, hanem a Moyra nail designer pad, szilikonos alátéten fogom elvégezni. :) teszt itt olvasható róla :)


Elsőnek egy olyan verziót mutatok, ahol az alap sötét/fekete és erre nyomdázok fehér lakkal, ami jelen esetben az Essence wild white ways lakkja. A lemez a Petla plate Golden russian csodája.


Én ennél a verziónál jobban szeretem a nagyobb, szélesebb és teltebb mintákat, mert ezeken sokkal több a színezhető terület és szerintem a végeredmény is szebb. Persze vékony vonalakkal is nagyon mutatós a technika ;)

A sheer tint kiválasztott színeiből kipöttyözök egy-egy nagyobb adagot és egy vékony ecsettel pöttyöző mozdulatokkal festem ki a mintát.

Azért jobb pöttyözni, mert így vastagabb lesz a színes réteg és sokkal erőteljesebb lesz a sheer tints-ek színe. Így egy kicsit vastagabb a lakkréteg, de ez nem gond, mert ezek az aquarelle tintek elég gyorsan száradnak és az ilyen problémákra amúgy is mindig jó megoldás egy gyorsszárító fedőlakk.


A másik verziónál egy világos/fehér alapra nyomdázok fekete vagy egyéb sötét színnel (itt essence black is back) és mintát magát töltöm ki a sheer tint kiválasztott árnyalataival. Jelen esetben a két aquarelle tint árnyalat a 10-es kék és a 12-es fekete/szürke valamint a Barry M Guavából készült DIY sheer tint.



A saját készítésű sheer tint nagyon jó szolgálatot tehet, akkor ha teljesen harmonizáló sheer tintet akarunk használni a lakkozáshoz.

A DIY sheer tint receptje


  • egy lapon vagy szilikonos alátéten, genotermen vékony ecsettel keverjük össze
  • szükségünk vagy egy lehetőleg nem gyorssárító vagy gyorsan száradó, hanem egy sima átlátszó lakkra
  • emellett szükség van egy színes lakkra is
  • a keverékhez én egy kis csepp színes és 3 vaskos csepp átlátszó lakkot dolgoztam össze a vékony festőecsetem segítségével


Én ennél a verziónál jobban kedvelem a vékony körvonalú mintákat, mint például ez a lenti virág a Moyou Pro xl 06-os lemezről avagy a cuki origami állatkák a Moyou origami 05-ös lemezéről.


A kitöltést itt is pöttyöző mozdulatokkal javaslom :) a lenti képen jól látszik, hogy nem acetonoztam az ecsetet a színek közti váltásoknál, hanem lehúztam a szilikonos alátéten :)


Remélem tetszett ez a bejegyzés :) köszönöm a megtekintést :)

10 megjegyzés:

  1. Adél! Ez nagyon szép, állati különleges, mivel imádom a színes (és különleges) körmöket, ezért ezt mindenképpen ki fogom próbálni.
    Amikor kifestetted a mintát a tinttel, akkor utána hagyod megszáradni és aztán húzol rá egy átlátszó lakk réteget, hogy le tudd venni a lapról és rá tudd matricáként helyezni a körmödre? Ha nincs ilyen szuper körmözős lapom, akkor átlátszó genothermen is megvalósítható mindez? Köszönöm szépen a válaszod!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. köszönöm :) A nyomdázást és festést a körmön végzem el, nem matricázok, csak most a bemutatót a lapon tartottam a könnyebb fotózás miatt, na meg azért mert épp ki volt lakkozva a körmöm :)

      Törlés
  2. Gyönyörű manikűröket készítesz ezzel a technikával (is). :)

    VálaszTörlés
  3. Imádom ezeket a bejegyzéseidet, MANISKOLA! :)
    Hálám üldözni fog! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. el sem hiszem, annyira örülök, hogy tudok még érdekeset mutatni :)

      Törlés
  4. Már megint jót alkottál!!!! Most már tudom mi a sheer tint :D . Majd egyszer én is kipróbálom, bár nem fonok hozzá nagy reményeket :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.