2016. február 3., szerda

Gradient manikűr - én így csinálom

Mióta megvettem az Kaleidoscope by El Corazon Cuticle defender névre hallgató csodaszerét, azóta sokkal többször és szívesebben állok neki a színátmenetes körmöknek.




A színátmenetes körmökhöz a képen látható dolgokra van szükségünk, amiket érdemes kipakolni az asztalra a gyorsabb lakkozás érdekében és az esetleges keresgélés közbeni belenyúlások elkerülése végett.

A hozzávalók a következők

  • alaplakk, nálam Seche Natural
  • fehér vagy egyéb nagyon világos lakk alapnak, nálam Essence Wild White ways
  • folyékony latex vagy lehúzható alaplakk, Kaleidoscope Cuticle defender
  • 2 vagy 3 (én max 3-at szoktam használni, mert több nem nagyon érvényesül) harmonizáló szín
  • sminkszivacs vagy mosogatószivacs
  • csipesz
  • vékony ecset a körömágy és a köröm tisztítására
  • lakklemosó

A lakkozást egy réteg átlátszó alaplakkal kezdem, amire egy réteg fehér, Essence wild white ways került.

A körömágyamra a Kaleidoscope Cuticle defendert kentem, majd a megszáradása után kezdődhetett is a móka. :)

Az átmenethez 3 lilás színt használtam, a Catrice Playing in lavender heaven, Golde Rose wow 28, China Glaze That's shore bright árnyalatokat.

A sminkszivacsra egy-egy ecsetvonásnyi lakkot kentem, majd a körmömre simán "pacsmagoló" mozdulatokkal vittem fel a színt a sminkszivacsról. Sok videóban oldalról görgetve csinálják a körmös lányok, de nekem ez valahogy jobban bevált.
Szerintem ezzel a "pacsmagoló", ütögető mozdulattal sokkal szebb átmenet képezhető, viszont nagyobb az esélye a buborékosodásnak, illetve az alaplakk megsértésének. (sajnos nekem is sikerült kicsit, de nem foglalkoztam vele, mert a fedőlakkozás után, nem észrevehető ez a hiba).

Ezzel a módszerrel három réteg átmenet került a körmömre, van amikor kettő is elég, de most hárommal sokkal élénkebbek lettek a színek. 

A szivacsozás után, egy szemöldökcsipesz segítségével lehúzom a Cuticle defendert, majd a hibákat és maradék foltokat egy vékony ecset és lakklemosó segítségével eltávolítom.

Az egészet egy réteg China Glaze Everglaze fedővel zárom és végeztünk is. :)

9 megjegyzés:

  1. Jó kis poszt lett! :)) Mik a tapasztalataid a Moyra lemosójával? Én most a zöld Isana-t használom, de ha szerinted ez a jobb, akkor tennék egy próbát vele.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi :) én leszoktam az isanáról, mert lemezesen tört a körmöm és nagyon kiszáradt a bőröm is :/ nem rossz ez a moyra, de fura, mert lemosás után tök fehér lesz tőle a bőröm, ami persze eltűnik kézmosásnál, csak akkor is meglepő... szerintem én ezt és a sima caola lemosót fogom váltogatni, most egész rendben van velük a körmöm és a bőröm is. :)

      Törlés
  2. Én régóta nem használok fehér alapot a gradienthez.Általában a választott 3-4 lakk közül a legvilágosabbat szoktam egy rétegben felkenni,ez a szín amúgy is a cuticle-hoz kerül a legközelebb,így amikor takarítani kell,nem kandikál ki alóla a fehér alap :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez tök jó ötlet, de sajnos általában (most is) a legvilágosabb szín valami nagyon gyengus fedésű, szóval minimum 3 réteg kellett volna alapnak... :D de majd következőre kipróbálom.

      Törlés
    2. Őőőő nem kell 3 réteg alapnak. Tökre mindegy ha gyenge a fedése a lakknak is elég egy réteg,mert ugye a többivel majd elfeded ezt.Én ilyen esetben addig csinálom a gradientet rá,amig nem látszik át,de ez is max. 3 réteg szokott lenni :)

      Törlés
    3. sajnos egy rétegben olyan mint egy átlátszó alaplakk... na mindegy más jobban fedővel majd megpróbálom :)

      Törlés
  3. Nagyon szuper a manikűr! *_*

    VálaszTörlés
  4. Nagyon jó kis bejegyzés, gyönyörű lett a manikűr Adél!
    Az nekem is bajom szokott lenni, hogy picit kikandikál alóla a fehér alaplakk; ki fogom próbálni, hogy a legvilagosabb színt kenem fel és arra pacsmagolok.

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.