2016. május 25., szerda

Magamról, a blogról, az instáról, a hobbimról

Eddig nem éreztem szükségességét annak, hogy írjak magamról, de ma valahogy eszembe jutott és jó ötletnek tartottam, hogy írjak magamról, a blolgról, erről az egész lakkozási imádatomról. :)




Adél vagyok, 24 éves, végzős egyetemista, körömlakkfüggő. Nemsokára végzek az egyetemen, ahol angol alkalmazott nyelvészet mesterképzésre jártam, tanulok magyar jelnyelven, imádok olvasni, szeretem a színeket, szeretek sétálni, szeretek csak úgy üldögélni valami víz közelében. 

A lakkozási imádatom két nagy támogatója Anyukám és a Barátom, akiknek nagyon köszönök mindent, a támogatást, az elviselést, a dicséreteket, szóval mindent, ami mozgásban és motiváltan tart.

Az első nailland rendelésemet 2014. december 19-én adtam le, ekkor kezdődött a lakkos őrületem és a Barry M lakkok iránti szerelmem.
A Barátom bátorítására az Instagram profilomat 69 hete indítottam és azóta is töretlenül posztolok. :)
Az első posztomat március harmadikán raktam ki a blogra, a facebookos oldalamat pedig 2015 szeptemberében nyitottam meg. :)

az első insta posztom :) 2015 januárjából


Gyorsan írok erről is kicsit, de nem akarom túlragozni. Szóval 2014 végén minden egészségügyi katasztrófa egyszerre ütött be, alig bírtam menni, kivették a mandulám, kiderült hogy van egy krónikus meg egy autoimmun betegségem is stbstb... ezt csak azért említem meg, mert akkor és azóta is a szeretteim mellett a lakkozás az egyetlen olyan dolog ami feldob és motivál, néha ez tartja bennem a lelket, és igen van rá időm és amikor szükségem van rá mindig lesz is. :)

Nem tudom megszámolni hány manit alkottam eddig, rengeteg lakkot és lemezt próbáltam, voltak nagyon jól és voltak szörnyen sikerült lakkozásaim is, szóval most jöjjenek a random leg-ek. :)

A legelső Picture Polish lakkom egy Lagoon volt, az első Moyou lemezem a Pro XL 01 az első Petláim pedig a Giggles és az Ohnomnom voltak.

A kedvenc márkám a Barry M, majdnem mind megvan amit vettem, az első öt azóta is különösen kedves számomra. :)

A legrondább mani kollázsom 

Azóta is a legkedvencebb lakkom a Barry M Blackberry, már a felét el is használtam. :)

Az első naillandmani nyereményem az alábbi lakkozásért járt :)

A legtöbb instás kedvencelést az alábbi kék csíkos manim kapta :)


A legtöbb megtekintést a nyomdapárnás és a Moyra Africa kollekciót mutató blogposztom kapta. :)

A legkedvencebb lakkozásom duplázik is, mert ez a legnagyobb körmös elismerésem is, mert kint volt 2 napig a Bundle Monster honlapján, jó nem nagy cucc értem én, de engem örömmel töltött el :D


A legdurvább időben egy IKEA helmer teljesen meg volt tömve lakkokkal, most már kicsitt szolidabb a buli és elférnek a lakkocskák 4 fiókban is :P

Vannak lakkos márkák amikre egy időben nagyon ráfüggtem, de aztán szakítottam velük és nem akarok és nem is szabad tőlük már semmit vennem. Ilyenek a Glam Polish, Il était un vernis, Kbshimmer és Cupcake. :)

A legnagyobb #nailfail a lenti példány volt, egyszerűen undorító, randa a lakk, randa a körmöm jajj ezen minden randa :D úgy sajnááááálom.
Szerintem ez a kép rögtön indulhat a legrandább lakk címért is :)

A sok cuki dolog közül kiemelném azt, hogy a testvérem is tök lakkfan lett és emellett iszonyat ügyes is :)

Anyukám is egész ügyes, simán tud nyomdázni és ő is menő már, van egy ILNP és egy CBL lakkja is :P

A legmegindítóbb lakkos összefogás a Lyme felhívására készült és mivel magam is krónikus Lyme kórban szenvedek, így nagyon örültem a sok kedves résztvevőnek, köszönöm lányok :)


A legnagyobb fejlődés az, hogy már nem kenem le a körömágyam, ha pedig igen akkor le tudom mosni. Viszonylag egyformák a körmeim, egész jól tudok már nyomdázni és szerencsére mindig van valami ötletem.

A lakkozás pedig egy csomó lehetőséget adott nekem, megismertem és összebarátkoztam pár nagyon kellemes és értékes emberrel megtaláltam a személyes terápiám és kinyílt előttem egy új világ. :)

A lendületem töretlen szóval még remélem sok leg-ek születnek majd :D


14 megjegyzés:

  1. Nagyon jó volt olvasni ezt a bejegyzést, szerintem máskor is jelentkezhetnél random dolgokkal :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen, igyekszem máskor is írni ilyen random érdekességekről. :)

      Törlés
  2. Ó, ez nagyon aranyos bejegyzés volt! :)
    Nagyon szeretem az ötletes manikűrjeidet, mindig szívesen nézegetem őket. És az a mosoly az első képen nagyon cuki :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon köszönöm és örülök, hogy a lakkozások is tetszenek :) :)

      Törlés
  3. De jó volt ez a bejegyzés! Köszönjük Neked a sok szép manikűrt!

    VálaszTörlés
  4. Nagyon jó volt olvasni ezt Adélka :) <3 én is megismertem sok értékes embert, és te vagy az egyik lakkos ismerős, aki különösen kedves számomra! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Liza én is örülök hogy megismerhettelek :) (képzelj ide sok szívet, nem tudom hogy lehet olyat írni :P)

      Törlés
  5. Aranyos bejegyzés volt, nagyon tetszett. :) Engem is egy betegség indított el ezen a lakkfüggőségi úton 3 éve.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen :) Érdekes, hogy hasonló okokból kezdtünk bele a lakkozásba :) én azóta is azt vallom, hogy ez számomra a legjobb terápia ami segít leküzdeni a nehezebb, fájdalmasabb és depressziósabb napokat :)

      Törlés
  6. Örülök ennek a posztnak Adél, annak meg még jobban, hogy személyesen is ismerhetlek!!! <3

    VálaszTörlés
  7. Jó volt olvasni ezt a bejegyzést. Szerencsés vagy, amiért támogatnak a hobbidban. Kitartást! Én is várok még hasonló bejegyzéseket. :)

    VálaszTörlés
  8. Nagyon szuper lett, jó volt olvasni. Ha jól számolom egy hónap különbséggel kezdtünk el blogolni :) Kitartást <3 <3

    VálaszTörlés
  9. Szia Adél,
    sose kommentoltam még itt, sőt, még a blogodon se nagyon jártam (csak az instán követlek), de ma valami csoda folytán van időm nézelődni, így gondoltam megkereslek! Nagyon tetszett ez a bejegyzésed, és csak azt akartam mondani, hogy abszolút megértem miről beszélsz, nekem is egy nem egyszerű krónikus betegséget állapítottak meg tavaly. A körmözés teljesen kikapcsol, olyankor nem gondolok a szar dolgokra. Mondjuk választhattam volna, valami produktívabb hobbit is, de hát ez van:D Szabadidőm mondjuk nem sok van két kisgyerek mellett, de azért erre mindig szakítok!
    A Glam Polish lakkokra én is ráfüggtem, pééénzrablááás...a Bundle Monster Festival plate-jéért pedig majd meghalok, de állítólag lesz hamarosan utánpótlás:)
    Szóval szuperek a manik, jövök máskor is nézelődni!!

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.