2015. november 28., szombat

#dupe hunter - Essie Where's my chauffeur vs. China Glaze Aquadelic

Régóta tervezek valami állandó 'rovatot' a blogra és úgy döntöttem, hogy én is elindítok egy saját kis dupe hunter sorozatot. Mostanában sok új lakkra tettem szert és sikerült elég hasonló darabokat is beszereznem, innen jött az ötlet. Na meg persze onnan is, hogy a már nehezen beszerezhető, de mesés színű Barry M Gelly Hi-shine színekre valami alternatívát tudjak ajánlani. 


Amint a cím is mutatja a mai két alany az Essie Where's my chauffeur és a China Glaze Aquadelic árnyalatok.
Az első és legfontosabb információ nem lesz meglepő... a China Glaze árnyalatra mindenki könnyen szert tehet a Naillandnél, de sajnos az Essie árnyalatát ennél nehezebb (ha egyáltalán lehetséges) Magyarországon beszerezni. 

A képekhez alapnak egy réteg Seche Clear alaplakk került, amire mindkét színből két réteget festettem, majd az egészet egy réteg China Glaze Everglaze fedővel zártam.


Mindegyik képen az alábbiak szerint vannak felkenve a színek
Essie - kisujj és középső ujj
China Glaze - gyűrűsujj, mutatóujj

Természetesen van és látszik is a különbség a színekben, de szerintem elég apró a színbeli különbség, viszont a két lakk minősége nagyon különböző!

Az Essie lakk nekem egy kicsit csalódás, az első vékonyabb réteg borzasztóan csíkos lett, egy második vastabagg réteggel lett csak viselhető. A folyós állagának köszönhetően a szép lakkozás is nehezebb vele, könnyen elönti a körömágyat, ha nem kellően óvatos az ember.
A száradással sem vagyok elégedett, 10 percet vártam, Everglaze is került rá, mégis összeráncosodott és nyomatos is lett....

A China Glaze ezzel szemben sokkal kellemesebb állagú, nem annyira folyós és a fedése is sokkal jobb, két közepes réteggel már tökéletes a végeredmény. A vékonyabb rétegek miatt sokkal gyorsabban is szárad, ő nem kenődött el...

* elnézést, de az Essie ilyen ráncos lett a középső ujjamon, egy réteg Everglaze után...*

Összességében azt tudom mondani, hogy minden szempontból a China Glaze a jobb választás. Olcsóbb, könnyebben elérhető és emellett minőségileg is messze túlszárnyalja az Essie teljesítményét.

1 megjegyzés:

  1. Nagyon szuper bejegyzés volt,és remélem lesz sok folytatása. :) Hasznos is,és érdekes. Nem gondoltam volna,hogy a CG jön ki győztesként,de kellemes meglepetés volt...

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.